Få fram ditt budskap, glasklart, tydligt och övertygande!

Gå till anmälan

Vi tränar era säljare, konsulter, kundprojektledare och specialister att genomföra professionella, övertygande och tydliga kundpresentationer. Vi kommer att slipa kroppsspråket, förmågan att fånga publikens intresse och få fram ett glasklart budskap. Vi kommer att visa hur ni ska få en tydlig struktur och ta fram rätt innehåll för rätt presentation. Ni kommer att få en mängd värdefulla konkreta tips och personlig coaching som gör att ni påtagligt ökar er genomslagskraft, säkerhet och professionalism när ni presenterar.

Mål med utbildningen Presentationsteknik och retorik för säljare, konsulter och specialister

Vi har gedigen erfarenhet av att skräddarsy utbildningar i presentationsteknik och retorik för säljare, konsulter, tekniker, kundprojektledare och specialister. Vi hanterar varje uppdrag med stor omsorg och gör en noggrann behovsanalys för att säkerställa att vi vet precis vad ni har för mål med utbildningsinsatsen. Sedan inriktar vi utbildningen på den målgrupp vi jobbar med och deras verkliga presentationssituationer. Det kan gälla att träna:

  • Säljare och kundansvariga att presentera företaget och ert erbjudande. Positionera er rätt inför en upphandling.
  • Säljteamet att tillsammans med teknisk specialist presentera en offert för beslutsfattare.
  • Marknads- och säljavdelningen att genomföra en lyckad produktlansering.
  • Kundansvariga att förklara en ny prismodell för en befintlig kundgrupp och hantera frågor på ett bra sätt.
  • Konsulter att sälja in nya idéer och lösningar till en befintlig kund. Merförsäljning.
  • Tekniska specialister och konsulter att presentera sig själv och sin kompetens på en konsultintervju.
  • Säljare och tekniska specialister att presentera lösningar, beslutsunderlag och förslag för era kunder.

Effekten av en specialriktad utbildning i Presentationsteknik

Efter en specialanpassad utbildning i presentationsteknik och retorik har ni blivit hårdtränade inför era verkliga presentationssituationer. Ni har maximerat era möjligheter att göra lyckade affärer.

  • Ni har slipat fram rätt innehåll, rätt budskap och är förberedda på hur ni ska hantera de frågor som kommer att komma. Fördelen med att alla som är involverade i säljprocessen får samma träning, är att ni har samma budskap, hjälps åt med hur ni ska tackla svåra frågor och kan översätta er kompetens i kundfördelar.
  • Ni kommer garanterat att ha fått en ökad säkerhet och professionalism i framförandet. Ni kommer att veta hur ni ska ta rummet i besittning och fånga publikens intresse. Upp till 70 % av kommunikationen sker icke-verbalt. Kroppsspråket kan förstärka och bekräfta ett budskap – eller stjälpa det. Genom coaching, konstruktiv personlig feedback och filmning kommer vi att se till att varje person hittar sin egen stil och använder sin personlighet på bästa sätt. Eventuella olater och skavanker slipar vi bort.

Ni kommer att se resultat när det gäller nivån på era presentationer efter den här utbildningen.

Se även våra kurser Cross Cultural Communication och International Business Presentations

Kontakta oss

Detta säger våra tidigare deltagare om kursen